Disaster recovery

Wij zijn gespecialiseerd in de reparatie en recovery van verwijderde, of niet meer benaderbare bestanden. In veel gevallen kunnen we de data weer voor je terughalen.
Een back-up zorgt ervoor dat er volwaardige reservekopieën zijn van de originele data, op een ander apparaat, op een andere locatie. Als die er niet zijn en er een calamiteit plaatsvindt, zorgt disaster recovery voor herstel van systemen.

De bekende weg….

Iedereen weet het, maak altijd een back-up van belangrijke bestanden. Maar toch zien we dat mensen het lang niet altijd doen. Of de bestanden nu op een harde schijf, of op een draagbaar medium staan, zorg dat de bestanden altijd op minimaal een andere locatie up-to-date aanwezig zijn. Liefst op twee plaatsen, op drie verschillende mediums. Immers bestanden en back-up bij elkaar bewaren heeft nog geen zin bij een brand of inbraak.
De hoofdreden voor het kwijtraken van data het defect raken van de datadrager. Dus minder snel brand of inbraak. Voor muziek of gedownloade films is heel vervelend, maar het verlies van onvervangbare bedrijfsinfo, een scriptie voor school of foto’s gaat veel verder dan dat.

Binnen HCA Groep zijn we gespecialiseerd in de reparatie en recovery van verwijderde of meer benaderbare bestanden. Of het gaat om een USB stick met afgebroken connector, een harddisk van een computer of laptop die per ongeluk leeg gemaakt is of een defecte stuurprint heeft, in veel gevallen kunnen we de data weer terug halen.

Onze medewerkers zijn opgeleid en gecertificeerd door Kroll Ontrack, een van de grootste recovery specialisten van Europa. Zodoende weten wij precies wat we wel en niet mogen doen.
Is het voor ons onmogelijk de data nog terug te halen doordat bijvoorbeeld de kop van een harddisk gebroken is? Dan kunnen we de disk voor je naar Kroll Ontrack opsturen om deze in een cleanroom te laten demonteren en de platen stuk voor stuk in zeer geavanceerde apparatuur te laten uitlezen.

Servercrashes en Raid systemen

Wij recoveren niet alleen de data van losse disken, maar ook geavanceerde opstellingen is servers en NAS systemen met bijvoorbeeld Raid 5 kunnen vaak nog gered worden. In het geval van een defecte Raid opstelling geldt; zet deze uit en doe zelf zo min mogelijk. Elke handeling verkleint de kans de data nog terug te krijgen. Ons advies: bel direct een specialist!

Meer weten?
Neem contact op:

Onze andere diensten

AVG GDPR privacy ICT

Sinds 2016 moeten alle organisaties opereren conform de AVG/GDPR wetgeving: een Europese wetgeving die zich richt op de verwerking van persoonsgegevens door organisaties. HCA Groep helpt je bij het in kaart…

Cloud en Back-up ICT Serverruimte servers
Veel bedrijven gaan langzaam naar een ‘paperless office’, wat betekent dat alle informatie digitaal wordt opgeslagen. Dit moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren, want de gevolgen van beschadiging…
Office 365 migraties

Wil je zorgeloos werken in de cloud? Dan is Microsoft 365 een geweldige optie. Er zijn binnen de Microsoft 365 productgroep meerdere oplossingen mogelijk, van hybride versies tot en met volledige cloud overgang…