Disaster Recovery

De bekende weg....
Iedereen weet het, maak altijd een back-up van belangrijke bestanden. Maar toch zien we dat mensen het lang niet altijd doen. Of de bestanden nu op een harde schijf, of op een draagbaar medium staan, zorg dat de bestanden altijd op minimaal een andere locatie up-to-date aanwezig zijn. Liefst op twee plaatsen, op drie verschillende mediums. Immers bestanden en back-up bij elkaar bewaren heeft nog geen zin bij een brand of inbraak.
De hoofdreden voor het kwijtraken van data het defect raken van de datadrager. Dus minder snel brand of inbraak. Voor muziek of gedownloade films is heel vervelend, maar het verlies van onvervangbare bedrijfsinfo, een scriptie voor school of foto's gaat veel verder dan dat.
Binnen de HCAgroep zijn we gespecialiseerd in de reparatie en recovery van verwijderde of meer benaderbare bestanden. Of het gaat om een USB stick met afgebroken connector, een hardisk van een computer of laptop die per ongeluk leeg gemaakt is of een defecte stuurprint heeft, in veel gevallen kunnen we de data weer terug halen.
Onze medewerkers zijn opgeleid en gecertificeerd door Kroll Ontrack, een van de grootste recovery specialisten van Europa. Zodoende weten wij precies wat we wel en niet mogen doen.
Is het voor ons onmogelijk de data nog terug te halen doordat bijvoorbeeld de kop van een harddisk gebroken is? Dan kunnen we de disk voor je naar Kroll Ontrack opsturen om deze in een cleanroom te laten demonteren en de platen stuk voor stuk in zeer geavanceerde apparatuur te laten uitlezen.
Servercrashes en Raid systemen
Wij recoveren niet alleen de data van losse disken, maar ook geavanceerde opstellingen is servers en NAS systemen met bijvoorbeeld Raid 5 kunnen vaak nog gered worden. In het geval van een defecte Raid opstelling geldt; zet deze uit en doe zelf zo min mogelijk. Elke handeling verkleint de kans de data nog terug te krijgen. Ons advies; bel direct een specialist!

Andere IT diensten