Blog

25/05/2023

De inhoud van je incident response plan 

In deze blog leggen wij uit wat het belang is van een incident response plan en waar je rekening mee moet houden bij het opstellen van je plan.
17/04/2023

Versterk je cyberbeveiliging met Defense in Depth (DiD)

In deze blog vertellen we je meer over Defense in Depth(DiD). Een strategie waarmee je je cyberbeveiliging kunt versterken.
17/04/2023

Gegevens opschonen en de rol van  de-duplicatie daarin

Voor efficiëntie, kostenbesparing en voorkoming van het lekken van onnodig veel gevoelige gegevens bij een calamiteit is het regelmatig opschonen van data geen overbodige luxe. In deze blog leggen we meer uit waar je je op moet focussen bij het opschonen van gegevens en de rol van de-duplicatie daarin.
29/03/2022

De toename van Cyberbedreigingen en tips om je Cybersecurity te versterken

Een van de grootste uitdagingen waar je als ondernemer mee te maken hebt: Cyberbedreigingen. In deze blog vertellen we je meer over de toename van Cyberbedreigingen en bespreken we de meest voorkomende Cyberbedreigingen. Daarnaast geven we je een aantal tips waarmee je je Cyberbeveiliging kunt versterken.
26/01/2022

Streef naar herstelzekerheid met de juiste back-up oplossingen

De meeste MKB bedrijven hebben een herstelplan. Maar weet je zeker dat de gegevens van jouw bedrijf 100% herstelbaar zijn? In deze blog geven we je een aantal tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van de juiste back-up oplossingen.
10/12/2021

Het belang van een Business Impact Analyse (BIA)

Onverwachte incidenten kunnen ervoor zorgen dat je bedrijf volledig of gedeeltelijk stil komt te liggen. Door het maken van een bedrijfscontinuïteitsplan (BCP) kun je de schade beperken en de bedrijfscontinuïteit waarborgen. De belangrijkste kern bij het maken van een BCP is een Business Impact Analyse (BIA). In deze blog vertellen we je meer over het uitvoeren en het belang van een BIA.
24/11/2021

4 misverstanden over back-ups die jij kunt voorkomen

Een robuuste back-up en disaster recovery is van belang om het risico op gegevensverlies te beperken. Hoewel BDR een belangrijk onderdeel van je bedrijfscontinuïteitsplan is, zijn er ook een aantal hardnekkige misverstanden rondom back-ups. Wij geven je hieronder de 4 meest voorkomende misverstanden en leggen je uit waarom deze gedachten niet juist zijn.
17/11/2021

De meest voorkomende oorzaken van gegevensverlies

Er zijn verschillende manieren waarop je cruciale gegevens kunt verliezen, vaak met verstrekkende gevolgen. Kan jouw bedrijf zich een incident met gegevensverlies veroorloven? Lees in deze blog hoe je het risico op gegevensverlies kunt beperken.
01/11/2021

Staat jouw bedrijf op de targetlist voor ransomware?

Het aantal ransomware aanvallen blijft stijgen, hierdmee stijgt ook het risico dat jouw bedrijf slachtoffer wordt. In deze blog geven wij een aantal zaken die je in gedachten moet houden voordat je reageert op een ransomware aanval.